De Minotaurus

De Minotaurus

Volgens de Griekse mythologie was de Minotaurus een legendarisch monster, half man en half stier. De zoon van Pasiphae en de stier diePoseidon aan Minos had geschonken. Na zijn geboorte sloot Minos de Minotaurus op in zijn labyrint, waar hij later werd gedood door Theseus. Androgeus (één van de zonen van koning Minos) was vermoord inAthene. Als wraak besloot Koning Minos dat de stad Athene elk jaar zeven jongens en zeven meisjes naar Kreta zou moeten sturen, waar zij in het labyrinth bij de Minotaurus werden opgesloten en zo als voedsel voor de Minotaurus zouden dienen. Aegaeus, de koning van Athene, had een zoon, Theseus, die sterk was en vooral erg moedig.Theseus liet zich vrijwillig naar Kreta brengen, met als doel de Minotaurus te doden. Vlak voordat Theseus vertrok vroeg koning Aegaeus zijn zoon om op de terugweg de zwarte zeilen op het schip te vervangen door witte. Dan zou hij van grote afstand kunnen zien dat zijn zoon het overleefd had en dat hij de Minotaurus had verslagen. Theseus beloofde dit te doen. Theseus kreeg bij zijn avontuur in het labyrinth hulp van Ariadne, de dochter van Koning Minos, die verliefd op hem was geworden. Ariadne gaf Theseus een bol wol om de weg in het labyrint terug te vinden. Toen Theseus het labyrint binnenging, rolde hij Ariadnes draad af, zodat hij later de weg terug zou kunnen vinden. Theseus doodde de Minotauros met het zwaard dat hij van zijn vader Aegeus had gekregen, en kon het labyrinth verlaten met behulp van de draad van Ariadne.

Minotaurus

 

Mythologie kun je net als Bijbelse teksten in een heel breed perspectief opvatten. Spiritueel, letterlijk en astronomisch. Dit geld het zelfde voor mythologie. Vaak zijn Bijbelse teksten gerelateerd aan mythologie alleen de plaatsen en personen zijn dan anders en de situatie  is misschien net even iets anders aangepast.  Bijvoorbeeld het verhaal van de geboorte van Jezus op 25 december. In  Egyptische mythologie is Horus uit de maagd Isis geboren op 25 december. En In Perzië de godheid Mitra, Budda is ook op 25 december geboren net als de Griekse godheid Dionysus, ook uit een maagd.

Het leek mij leuk om deze bovenstaande mythologie op een letterlijke en spirituele manier uit te leggen, want beide theorieën kunnen namelijk waar zijn.

Net als dat je de geboorte van Jezus op een astronomische perspectief kunt bekijken: ( geboorte van onze zon  doordat hij op 25 dec. dichter naar de aarde komt.) En op een spirituele perspectief: ( geboorte van het herontdekken van de godheid in ons zelf.)

Zo kun je deze mythologie ook uit meerdere perspectieven bekijken. Beslis  met jou intuïtie wat voor jou waarheid is!

 

Voor mij staat de Minotaurus spiritueel symbool voor  het beest ( de antichrist/het lagerzelf/ego, die verdwaald is door de verstrikking van het leven (labyrint). Door alle wegen en keuzes die we moeten maken die voor mij synoniem staan met de wegen van het labyrint, komt onze lagerzelf steeds meer naar boven door alle onzekerheden van de wegen die we belopen en waar we niet uitkomen.  De zeven kinderen die de Minotaurus opeet kan symbool staan voor de zeven hoofdzonde die genoemd staan in de Bijbel en die voeding zijn voor het ego. Doordat het ego aan deze zonde´s  wordt bloot gesteld, wordt het beest in ons steeds groter. Theseus staat voor mij symbool voor de godheid in ons zelf die het ego/antichrist/de Minotaurus dood. Dit  door  verbinding (draad van Ariadne)  te maken met het heilige vrouwelijke in ons zelf. ( Ariadne is het heilige vrouwelijke gevende scheppingskracht.) Onze ziel of hoger zelf  bestaat uit een yin energie en yang energie. De mannelijke energie van de ziel is de zoon, de vrouwelijke de heilige geest ( beter bekend als de Sophia) en de vader is de bron- werkelijkheid ( Daar waar de schepping begon en dus beide energieën gelijk zijn.) Op het moment dat onze ziel de verbinding met het vrouwelijke scheppingsenergie kan maken, dus van de zoon naar de heilige geest kunnen we de vader (god) in ons zelf vinden. Dit staat voor mij ook synoniem aan het huwelijk van Maria Magdalena en Jezus. Dit is voor mij o.a. het heilige huwelijk naast dat het heilig huwelijk ook een ritueel is beter bekend als de Hiros Gamos. Klik hier naar de betekenis van Hiros Gamos: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hieros_gamos

Of  misschien gaat deze mythologische tekst wel over iets heel anders en zegt dit meer over het hybride ras  dat gecreërd is door de Anunaki , of zijn het de Anunaki zelf. En zegt deze mythologische tekst meer over de cultus van het offeren van kinderen aan dit demonisch wezen dat een hybride soort is. Tot op de dag van vandaag worden er triest genoeg nog steeds kinderen geofferd aan deze demonische wezens. Is het sprookje van Theseus, Ariadne en de Minotaurus dan toch een gruwelijke  gebeurtenis die lijnrecht tegen over mijn eerste spirituele perspectief staat? Wie zal het zeggen?? Voel voor jou innerlijk weten wat waar is. De mijne zegt dat  beide perspectieven waar kunnen zijn. Ik bekijk alles in een breed perspectief. Misschien heb jij een heel ander perspectief, dat kan ook.

Èèn keer in de zoveel tijd plaats ik een nieuw stuk uit de mythogie of uit religieuze geschriften die ik op mijn manier interpreteer.

Bron: http://www.grieksegids.nl/mythologie/minotaurus.php

 

Namaste

logo Aprel Tsanwel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *