Feestdagen ter ere van moedernatuur

seizoenen

Staat en religie zijn zo veel mogelijk gescheiden is een kreet die je vanuit de staat hoort. Maar ondertussen kennen we vele feestdagen en zelfs rustdagen zoals de zondag die aan religie zijn gekoppeld. Opzich niks verkeerds aan, maar dan moet de staat ook niet zeggen dat staat en religie gescheiden zijn. Ook feest en rustdagen kennen vele nadelen. Zo moeten alle niet gelovige mensen zich aanpassen aan de zondagen of aan hemelvaart of goede vrijdag. Winkels van de mensen die niet gelovig zijn moeten verplicht hun deuren sluiten op die dagen. Het is tijd dat er een einde aan komt, aan die opgedrongen religieuze dagen. Niet dat deze niet meer mogen gevierd worden want iedereen mag uiteraard zelf zijn of haar religie na leven. Maar het moet niet zo zijn dat dit de verplichte feestdagen worden. Er moet keuze zijn vind ik. En om die keuze te vergroten wil ik feestdagen gaan organiseren die beter bij de cyclus van moeder natuur aansluiten waar iedereen zelf kan bepalen of hij er aan wil deelnemen of niet.  De grondige kenners van religie weten dat de diepere betekenis van religie, astrologie is.

 

drie koningen

 

Kerst:

Zo is bijvoorbeeld de betekenis van kerst de geboorte van de zon die symbool staat voor Jezus. Voordat het Christendom bestond vierden de Romeinen kerst als de geboorte van de god Sol Invictus, wat onoverwinnelijk zon betekend. 25 december komt de aarde dichter naar de zon toe en vanaf dan worden de dagen langer. We vieren dan de wedergeboorte van de zon wat we in de Bijbel lezen als de geboorte van Jezus. 21 December is eigenlijk de kruisiging van Jezus. Want de zon is dan het verst van de planeet aarde af en 21 december is de korste dag van het jaar. Ook komt de zon drie dagen op in het zuiden kruis. Als je de dierenriem hebt en je verdeeld deze in vieren dan vormt het een kruis als het ware. ( Het zodiackruis) Dit is de oorspronkelijke betekenis van het kruis. In de Egyptische oudheid beter bekend als  de Ankh

 

Ankh              zodiackruis

 

Als de zon drie dagen lang in het zuidenkruis opkomt, dus het onderste gedeelte van de zodiackruis (dierenriem kruis) die de sterrenbeelden verkondig waar de aarde langs draait en op één lijn staat met Orion. Gedurende deze drie dagen lijkt de zon zich niet meer te verplaatsen voor drie dagen lang. De zon is dan dus symbolisch dood en op 25 december verplaatst de zon zich noordelijker, de dagen worden vanaf dan die dag langer en dus hebben we meer licht op onze planeet. We vieren dan kerst  van onze Messias. En Messias betekend lichtbrenger.  Nog een leuk weetje is dat 24 december (heilige avond) de ster Serius één lijn vormt met  de drie heldere sterren van Orion. Deze drie sterren staan bekend als de drie wijzen uit het Oosten, en wijzen allemaal naar de richting waar de zon op 25 december opkomt. De maagd Maria is symbolisch het sterrenbeeld (maagd) is ook  te zien is aan de hemel. Zij is de moeder van Jezus. Maar de aarde bevind zich dan niet in dat dierenriemteken. Die bevind zich in de maand augustus in dat dierenriemteken. Het sterrenbeeld werd ook wel huis van het brood genoemd. Het symbool is dan ook een Maagd die koren vast houdt. Het huis van brood, en het symbool van koren is een metafoor voor augustus en september, de oogst maanden. Misschien wel interessant, Bethlehem, de geboorte plaats van Jezus, betekend letterlijk vertaald Huis van Brood. Het kerst gebeuren is dus een hele astrologische spektakel. Ik wil daarmee niet zeggen dat Jezus als mens niet echt heeft bestaan, maar 25 december is ongetwijfeld niet zijn geboorte datum.  Het zal misschien ook wel zo kunnen wezen want op 21 maart voerden ze in de oudheid een seksritueel uit genaamd de Hiros Gamos. Lees hier meer over:   Negen maanden later, ( Dus in december)werd de moeder vaak bevallen van een kind die door de andere een zoon of dochter van god werd genoemd omdat ze tegelijk werden geboren met de herrijzing van de zon. Of wat ook een mogelijkheid is, is dat de Romeinen van deze datum zijn geboorte datum hebben gemaakt om hun gevormde religie te gaan opzetten. Ik andere stukken op mijn site van Aprel: http://www.apreltsanwel.nl/ lees je hoe ik de leer van Jezus werkelijk zie in tegengestelde van hoe de Romeinen hem hebben gebracht.

 

 

bloesem

 

 

Pasen:

Wat vieren we dan op Pasen? Op Pasen vieren we, dat we eigenlijk de aarde zijn koudste dagen gehad heeft en dat we de warmere dagen tegemoet gaan. Pasen is eigenlijk het voorjaarsfeest. Pasen vieren we de zondag na de eerste volle maan die na het lente-equinox valt.  Het is op een zondag omdat we dan onze zon aanbidden ( symbolisch Jezus). Daarom is de zondag ook een heilige dag, zondag staat namelijk symbool voor de zon en daarom is de zevende dag van de week na de zon genoemd. We vieren Pasen na de eerste volle maan van  de dag wanneer de lente begint ( 21 maart.) Dit omdat de maan ook een invloed heeft op de oogst en bloei van de planten en de bevruchtbaarheid van de dieren en mensen. De maan bestaat namelijk voor een grootdeel uit water en wij als mensen, planten en dieren ook. Water is magnetisch en heeft dus invloed op ons lichaam en geest. Ik ga hier niet te diep op in, ik zet  hier wel een linkje neer welke site hier wel dieper op ingaat: http://www.pateo.nl/

Nu vraag je misschien af waarom we dan op goede vrijdag, de vrijdag voor Pasen de kruisiging van Jezus vieren terwijl die eigenlijk op 21 december is. Dit is denk ik meer uit religieuze redenen om het plaatje te laten kloppen van het Paasverhaal. In feite vieren we met Pasen niets anders dan de weder geboorte van de aarde die in bloei staat door de bevruchting van de zon die dichter naar de aarde toe komt. Mij lijkt het daarom logischer dat we 21 maart het nieuwe jaar vieren  ter ering van de zon die moederaarde bevrucht met zijn stralen omdat op die dag de lente in gaat en we het nieuwe dierenriem teken (Ram) in gaan. En dat we dan het begin van de maancyclus op de dag van volle maan na de lente-equinox vieren. Dan aanbidden we de lente maan die voor bloei zorgt, en tevens  de nieuwe maancyclus.

 

maan 4

 

Oud en nieuw

En nu komt het volgende waarom we dan op die dag oud en nieuw mogen vieren.

Laat ik het volgende daarover uitleggen:

Als je de namen van de maanden ontrafelt  kun je te weten komen welke cijfers ze in werkelijkheid hebben: Als je bijvoorbeeld december hebt zit het woord decem in. Decem betekend in het Latijn tien. Denk maar aan het woord decennia (tientallen) waar weer dec. in verschijnt. December is dus niet de twaalfde maar de tiende maand.  Pak je bijvoorbeeld October dan verraad het Latijnse woord  zijn betekenis want daarin zit de cijfer al. Namelijk Octo (acht), dus kun je wel na gaan dat november de negende maand is, januari de elfde en februari de twaalfde en halverwege februari en maart de dertiende. 20 maart is dan de laatste dag van de laatste dierenriem teken dat de aarde zich langs het sterrenbeeld vissen bevind. 21 maart gaan we  langs het nieuwe dierenriem teken namelijk Ram. Dit is de eerste dierenriem teken van de dertien tekens, en tevens staat de planeet weer in bloei waarop het logischerwijs is dat we dan het nieuwe jaar vieren.

Maancyclus

Dan hebben we nog de maancyclus van het jaar. Want die heeft ook zijn eigen cyclus buiten de dertien dierenriemtekens om. De maan draait namelijk om de aarde heen  en doet dit in een jaar dertien keer. We kennen ook dertien maanden. Het woord maand stamt af van het woord maan.  Alleen in deze Gregoriaanse kalender  zijn de maanden helemaal niet gebaseerd op de maancyclus maar op de aarde die om de zon heen draait. Het is dus alleen een zonnekalender geworden. De zon staat voor het mannelijke en alle goden werden ook in verband gebracht met de zon. Zins de kerk aan de macht kwam werd het vrouwelijke onderdrukt want het vrouwelijke  en de godin staan weer symbool voor de maan. Daarom lijkt het mij een goed idee om het vrouwelijke weer in balans te brengen door op bepaalde dagen ook de maan te aanbidden. Èèn van die dag is de volle maan na 21 maart wanneer we de lente in gaan en de maan invloed heeft op de bevruchting van moeder natuur.

Een andere dag is de nieuwe maan  van het najaar. Wanneer de maan de natuur de kracht geeft om te rusten, en een plaats  maakt voor het nieuwe wat komend voorjaar weer in bloei komt te staan. Ook kunnen we deze datum gebruiken om  aan onze doelen wensen en dierbaren te denken te denken die  het zwaar hebben, en zwaarder zullen krijgen door de remmende energie van de yang fase van de herfst/ winter.

Wat ook belangrijk is om te weten is  waar volle maan, afnemende maan, wassen maan en nieuwe maan voor staan.

In het begin van een nieuwe maand heb je als eerste de wassen maan, dan volle maan en dan de afnemende maan.  Na de afnemende maan heb je de nieuwe maan die onzichtbaar is voor ons.

Lees meer over de maancyclus: http://nl.wikipedia.org/wiki/Maan hier kun je lezen over hoe een volle, gewassen en nieuwe maan ontstaan en wat het inhoud.

Nieuwe maan: Nieuwe maan is een periode wat staat voor het nieuwe. Als er nieuwe maan is, is er energetisch gezien leegte om ruimte te maken voor nieuwe creatie binnen de natuur en menselijke geest.  In deze periode kun je aan je wensen en doelen denken die sterker kunnen worden uitgewerkt door de volgende maanfases. Natuurlijk ook met behulp van je eigen kracht want anders zoek je het helemaal buiten jezelf ondanks dat planeten invloed op ons innerlijk hebben.

Wassen maan: Bij een wassen maan komen  er krachten vrij die voor opnemende energie zorgen. Het is een periode van groei, van inspiratie die zowel invloed heeft op de natuur als op het menselijke lichaam en geest. In de lente periode zorgt dit voor letterlijk groei van moeder natuur. In de herfst heeft de wassen maan meer een tegengestelde invloed,  namelijk het in krimpen van moeder natuur. Op onze geest heeft dit invloed dat onze inspiratie en  emotie´s af nemen om plaatst te kunnen maken voor nieuwe dingen. Dit is misschien de oorzaak waarom sommige mensen last hebben van de bekende bladertjes van de bomen depressie. En omdat er steeds minder zonlicht op moeder aarde heerst door de kortere dagen.

Volle maan: Op volle maan is de energie het sterkst. Het temperament van de menselijke geest komt los en ook in de natuur wakkert het veel aan. Kruiden kunnen sterker zijn, emoties komen meer los en in het voorjaar komen planten tot hun bloei en in het najaar heeft dit weer de tegengestelde werking. Het zijn allemaal yin/yang fases.

Afnemende maan:  Afnemende maan zorgt voor afronding en voltooiing. Inspiraties´s kunnen worden omgezet in daden, wat tot bloei is gekomen kan verder worden uitgewerkt etc.

 

slangengodin

 

Het dertiende sterrenbeeld

Tot zo verre was dit mijn uitleg over de maancyclus. Nu leg ik uit wat het dertiende dierenriemteken is.

Het dertiende dierenriemteken is Lilith wat slangerdraagster  betekend.  Het sterrenbeeld Lilith bevind zich tussen schorpioen en boogschutter en vormt hierdoor dertien dierenriemtekens. Zelf vormt hij niet de laatste want die is vissen. Het dierenriemteken Vissen valt namelijk in de laatste maand van het jaar, waarop daarna maand 1 het dierenriemteken Ram begint. Het dertiende dierenriemteken is bewust door de kerk weg gehaald omdat  zij Eva vertegenwoordigd en de slang. En volgens de Bijbel heeft de slang aan de mensen de kennis van goed en kwaad gegeven. In feite is dit in de Bijbel gemanipuleerd en heeft die kennis van goed en kwaad een hele andere betekenis. Lees hier meer over:  http://www.apreltsanwel.nl/religie/de-betekenis-van-de-graal/   En over wie Lilith geweest kan zijn.

Lilith is dus ook een sterrenbeeld die na deze Anunaki is vernoemd wat je in de links hebt kunnen lezen.  Het getal dertien heeft namelijk een grote invloed op ons bewustzijn. Twaalf vormt namelijk één cirkel wat heelheid symboliseert. En dertien een cirkel met een streepje wat dus symbool is voor transformatie. Dus het dertiende dierenriem teken heeft dus invloed om transformatie op moeder natuur en ons bewustzijn.

Nog meer belangrijke dagen:

Buiten het feit dat er dertien maanden zijn, dat het nieuwe jaar eigenlijk op een andere datum begint, heb je nog meer dagen die een cyclus vertegenwoordigen en waar we helemaal niks mee doen. En dit zijn de volgende dagen:

21 juni: Op deze dag is de aarde het dichtste bij de zon van het jaar. Dit is dus de langste dag met het meeste licht mist het niet bewolkt is. Ook begint op deze dag de zomer en krijgt de natuur en wij als mens de meeste licht fotonen binnen. Ook een dag om te vieren dus naast kerst.

25 juni: Op deze dag worden de dagen weer korten. De aarde wend zich steeds verder van de zon af. 25 juni is een halfjaar na kerst en tevens ook het tegenovergestelde van kerst. Laten we ook op deze dag massaal vrij nemen en stil staan bij deze gebeurtenis. Vanaf deze dag zal de aarde steeds meer en meer naar de koude winter toe gaan en van de zon weg draaien.

21 december: Op deze dag is zoals boven uitgelegd de kruisiging van de zon. ( De officiële goedevrijdag dus.) Laten we deze dag als een stilte dag houden als een rouwing om de natuur en onze eigen innerlijke beleving. 21 december is de donkerste, kortste en voor sommige de deprimerendste dag van het jaar.

25 December: Dan vieren we dat de zon is opgestaan uit zijn dood. Maar niet als een zuip en vreet feest maar als een feest dat we echt iets doen voor anderen naast onze eigen wereldje ( familie kring).  Eigenlijk zullen we dat elke dag moeten doen, maar oke.

21 Maart: Op 21 maart vieren we dan het nieuwe jaar zoals boven is uitgelegd. In de oudheid vierden ze op deze datum al het nieuwe jaar. Maar door de komst van het Christendom is 1 januari verkozen tot het nieuwe jaar.

21 september: op 21 september vieren we de herfstequinox. Vanaf die datum “sterft´´ moeder natuur om plaatst te maken voor het nieuwe. Laten we op deze dag hierbij stil staan, en laten we ook stil staan  om de mensen die wij zijn verloren en laten we van deze dag een herdenkingsdag maken. Een dag dat we zowel  stil staan om de srefcyclus van moedernatuur, als bij onze eigen dierbaren die zijn omgekomen. Natuurlijk zeg ik hierbij niet dat als je je familie lid wil herdenken op een  andere dag, zoals op de dag dat hij gestorven is nu in eens niet meer kan. Maar dit is meer een algemene dag om meerdere personen te herdenken.

Naast deze dagen heb je nog meer dagen die deel uitmaken van de cyclus van de natuur:

–          31 Oktober

–          1 februari

–          30 april

–          1 augustus

Deze dagen bevinden zich ook op de helft van de lente, herfst, zomer en winter  seizoenen. Lees hier meer over deze dagen:  http://www.scholieren.com/opdracht/12546

En de maancyclus van iedere maand die volgt. Ook bij elke maancyclus kun je aan doelen werken en deze verwezenlijken , maar laten we de volle maan van de lente en de nieuwe maan van de herfst speciaal houden en hier feestdagen van maken. Zullen we dit bij alle maancyclussen doen ,dan hebben we wel heel veel feestdagen.

Als mensen dit een leuk idee lijkt om hier aan deel te nemen hoor ik het graag. Want als dat zo is kan ik al vast wat organiseren voorde eerstkomende datum  21 september.

 

seizoenen 2

 

 

Slot woord

Laten we de oorspronkelijke Paganistische feestdagen weer in ere herstellen door er de ware betekenis aan toe te voegen dat wat het huidige Christendom nu doet. Laten we rebels vuurwerk afsteken op 21 maart en schijt hebben aan een opgedrongen datum om oud en nieuw te vieren. Want eigen keuze om het nieuwe jaar te vieren hebben we niet met deze samenleving waar religie en staat niet gescheiden zijn!

Lijken jullie deze feestdagen wat om te vieren?

 

Namaste  Michèle

 

Bron: LOGO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *